Guide Auto

Jaguar F-Type 2022 de Malaisie – 2.0L P300, semula luaran disemak, paparan digital penuh; RM689k

Jaguar Land Rover Malaisie telah memperkenalkan Jaguar F-Type lifting en Malaisie, yang hadir dengan varian 2.0L P300, et ditawarkan pada harga bermula RM688,800.

F-Type ini dijanakan oleh enjin 2.0 litres pengecas turbo empat-silinder Ingenium yang mampu menghasilkan kuasa hingga 300 PS dan 400 Nm. Enjin ini dipadankan dengan kotak gear automatik lapan-kelajuan, dengan pacuannya disalurkan ke roda belakang. Ia mampu dipecut dari 0-100 km/j dalam masa 5.7 saat dan kelajuan maksimum boleh dicapai hingga 250 km/j.

Antara perubahan luaran yang dilakukan termasuklah lampu utama LED yang lebih nipis, dengan ditemani lampu nyalaan siang LED tiga-bilah. Hujung hadapannya juga menerima bampar yang direka semula bersama gril yang lebih besar, bersama bonet à clapet baharu.

Selain itu, ia juga diberikan kemasan warna Rouge de Florence yang menyerlah, juga bersama pakej Extérieur noir. Di mana rona hitam menjadi kemasan untuk keliling tingkap, gril hadapan, aile Dan lèvre hadapan.

Untuk bagagian pula belakang, rekaan lampu baharu diinspirasikan dari SUV I-Pace eletrik. Ia juga diberikan roda à rayons dédoublés Style 6003 20-inci dibaluti tayar Pirelli P Zero, bersama ciri pilihan termasuk système Échappement actif commutable norme secara. Selain itu, F-Type juga diberikan roda jejari-10 Style 1036 18-inci dengan kemasan Argent étincelant brillant norme secara.

Système Échappement actif commutable boleh diaktifkan menerusi suis pada konsol tengah untuk mendapatkan ngauman yang lebih padu. Manakala dwi corong ekzos sebelum ini telah digantikan dengan unit segi empat tepat. Selain itu, terdapat juga suis pada konsol tengah untuk membuka becquet de couvercle de coffre.

Jaguar F-Type 2022 de Malaisie - 2.0L P300, semula luaran disemak, paparan digital penuh; RM689k

Di dalamnya, F-Type ini diberikan tempat duduk ringan sportinfodivertissements paparans InControl Touch Pro Dengan à 10 inci Apple Car Play, système en attente de hawa zon tunggal et système de bunyi Meridian 380 watts. Selain itu, tempat duduk larasan elektrikal 12-hala yang dibaluti matériel kulit Ébène Dan suède turut diberikan.

Ciri baharu untuk bahagian kabin termasuklah kluster instrumen digital penuh, bagi menggantikan unit analog daripada model pré-lifting. Bagi aspek keselamatan dan bantuan pemandu, ia diberikan enam beg udara, paparan keadaan pemandu, bantuan parkir, bantuan kekal lorong, kawalan kelajuan dan kamera undur.

Articles similaires