Guide Auto

JPJ eBid : JVP, VJM et BRB dibuka bidaan


Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah mengumumkan siri baharu bagi nombor plat pendaftaran kenderaan yang bersedia untuk dibida menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Untuk siri nombor plat dari Johor, JVP, ia bakal dibuka bidaan pada 10 Ogos 2022 dan tempoh bidaannya selama lima hari iaitu sehingga jam 10 malam pada 14 Ogos. Keputusannya pula akan diumumkan pada keesokan harinya, 15 Ogos 2022. Keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik dan buruk juga menerusi e-mel.

Dua lagi siri plat baharu pula sedang dibuka bidaannya, iaitu VJM de Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur et BRB de Selangor. Untuk VJM, bidaannya berlangsung sehingga esok, 9 Ogos 2022 et keputusannya akan diumumkan pada 10 Ogos. Manakala bagi yang berminat untuk mendapatkan nombor plat BRP pula, anda diberi peluang untuk membidanya sehingga 10 Ogos ini dan tempohnya berakhir pada jam 10 malam, 11 Ogos ini.

Dah tak perlu nak dapatkan khidmat pihak ketiga termasuk coureur yang adakalanya menetapkan kadar caj yang tidak masuk akal. Jadi, anda boleh lakukan sendiri bidaan ini. Untuk mengetahui cara-cara untuk membida menerusi JPJ eBid, anda boleh KLIK PAUTAN INI.
Source link

Articles similaires