Guide Auto

Suzuki GSX-S1000GT tiba di Malaysia – gros RM85.7k

Modèle tourisme sportif Suzuki GSX-S1000GT yang diperkenalkan kali pertama septembre tahun lalu kini sudah tiba di Malaysia, dengan harga yang diumumkan melalui laman Facebook Suzuki Malaisie RM85,700 assureurs tidak termasuk. Dua warna disediakan iaitu Metallic Triton Blue dan Metallic Reflective Blue dan pada harga ini, pelanggan juga akan menerima beg barangan tepi secara terus.

Suzuki GSX-S1000GT dipacu oleh enjin empat silinder 999 cc DOHC sama seperti GSX-S1000 (modèle nu) et mampu menghasilkan kuasa 152 PS pada 11 000 tr/min et 106 Nm tork pada 9 250 tr/min. Ia dipadankan bersama kotak gear enam kelajuan dan datang dengan Quickshifter norme secara. Penghantaran kuasa ke roda belakang dilakukan melalui sistem rantai.

Berat motosikal ini adalah 226 kg, dan ia berada dalam lingkungan yang biasa bagi model seperti ini, manakala tinggi tempat duduk pula 810 mm, dan datang dengan tangki bahan api 19 litre. Suspensi depan dan belakang boleh dilaras sepenuhnya secara manual.

Pada baagian kokpit, GSX-S1000GT menyediakan skrin TFT-LCD 6.5 inci berwarna penuh dan ia boleh disambung kepada telefon pintar melalui Bluetooth untuk memberikan pelbagai fungsi yang memudahkan penunggang. Sistem elektronik lain yang diberi adalah seperti kawalan cengkaman, mod tunggangan, régulateur de vitesse serta Cornering ABS.

Melalui Suzuki Drive Mode Selector (SDMS), penunggang boleh memilih tiga mod kuasa pada motosikal ini, sementara sistem kawalan cengkaman boleh dilaras dalam lima pilihan mod.

Articles similaires